Obres

Octubre 2014

Ha finalitzat l’estesa de cables. Comencen a fer proves amb tensió al tram aeri. Encara no s’ha començat a construir la subestació intermèdia a Sant Julià de Ramis, anomenada la Farga. Tampoc s’ha iniciat la subestació d’Endesa de distribució a Santa Llogaia d’Àlguema.

Maig 2014

A principis de mes, ha finalitzat la construcció dels suports (torres) de la línia aèria.Els operaris continuen estenent cable en diversos trams. Aproximadament hi ha un 30% del cablejat aeri finalitzat.

S’està desbrossant molta massa forestal. S’estableixen franges de seguretat de molta amplada.

Pel que fa a les subestacions ,la de Santa Llogaia avança i manca encara començar a construir la de Ramis i la de distribució d’Endesa a Santa Llogaia .

Octubre 2013

Està previst que abans que acabi l’any Red Eléctrica de España, hagi aixecat el 75% de les 118 torres que formen part del segon tram de la MAT, Bescanó – Ramis – Santa Llogaia d’Àlguema. Actualment, ja hi han aixecades al voltant del 15 % del total d’aquestes.

Cal dir que tant sols s’està construïnt on REE i els propietaris/es dels terrenys afectats per la línia, han arribat a acords. Podeu llegir el post sobre el paper d’Unió de Pagesos per entendre el motiu del percentatge elevat “d’entesa” entre REE i els afectats. No hi ha acord en diverses zones del traçat, ja sigui per incompliment de les distàncies de seguretat amb les quals la Generalitat es va comprometre (Acord Generalitat i ajuntaments 27/11/09), manca justificació de la infraestructura, etc.

A part del contenciós administratiu que ha interposat la Plataforma No a la MAT, hi han diversos contenciosos interposats per particulars contra aquesta infraestructura. S’espera en breu, pronunciament sobre la suspensió cautelar de les obres.

A continuació veureu algunes de les fotografies que hem fet durant les caminades en contra de la MAT, o fotografies fetes per veïns afectats que ens les fan arribar a través de les nostres xarxes socials, utilitzant el hashtag #NOALAMAT.

Si teniu fotografies ens les podeu fer arribar via correu electrònic a noalamatgirona@gmail.com o bé, via Twitter a @noalamatgironaus estarem molt agraïts.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aprofitem també per recordar-vos que les caminades en contra de la MAT tenen lloc cada dissabte en les diferents poblacions afectades pel traçat de la MAT.

Per consultar horari i lloc de les caminades, només heu de consultar la nostre agenda

Notícia El Punt Diari a 21 d’octubre de 2013

Estiu 2013

Estat de les obres al segon tram de la línia de 400 kv, Bescanó – Ramis – Sta. Llogaia d’Àlguema:

Han començat les obres de fonamentació dels recolzaments, i aixecament d’algunes torres,  tan sols en les finques dels propietaris afectats pel projecte, que han acceptat la compensació econòmica de REE.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s