Gener 2014

Dijous 9 de gener, a la Plaça del Vi de Girona

CONCENTRACIÓ DE SUPORT a l’acció de resistència contra la MAT portada a terme a Fellines (gironès).

No hi falteu!

Com arribar-hi:

Diumenge, 12 de gener a les 9 del matí al Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners:

CAMINADA CONTRA LA MAT!

CAMINADA CONTRA LA MAT

Com arribar-hi:

Dimecres, 22 de gener de 2014 a l’Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners

Debat popular de la MAT – l’Espoli de la MAT

El nostre Doctor Joan Martí ens posarà al corrent de les conseqüències en l’àmbit econòmic, territorial i paisatgístic, i els efectes perjudicials per a la salut que ens causarà la MAT.
No hi pots faltar!!

L'espoli de la MAT - Joan Martí

Dijous, 23 de gener de 2014 a les 19 h a Girona:

#OligopolyOFF. Dijous 23 de gener a les 19 h Concentració davant d’ENDESA (C. Santa Eugènia, 7 GIRONA)

No a la pujada de la tarifa elèctrica

Per a més informació consulteu el bloc de Jordi Navarro (CUP Girona)

Com arribar-hi:

Diumenge, 26 de gener a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils (durant tot el dia):

CONSULTA POPULAR SOBRE LA MAT! Perquè volem decidir sobre els que ens afecta!*

*També podeu votar a través del portal següent: www.consultamat.org 

Teniu temps  de votar via on-line fins el 25 de gener a les 24.00 h!! VOTEU només són 20 segons del vostre temps!

29414_229323603858529_1489461704_n

Més info a No a la MAT la Selva

Dilluns, 27 de gener de 2014 a les 10 del matí al Parc de Vista Alegre de Girona

CONCENTRACIÓ DE SUPORT ALS 6 IMPUTATS PER LLUITAR CONTRA LA MAT

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

CONCENTRACIÓ
Dilluns 27 de gener a les 10 del matí
Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Girona (Vista Alegre)

En una acció de denúncia contra la MAT a Fellines, el 8 de gener una persona es va encadenar a un bidó sota terra. Una desena de persones van resultar ferides en una càrrega brutal dels mossos d’esquadra i a 6 més els imputen diversos delictes. Dilluns que ve han d’anar a declarar a comissaria. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.
NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!
PROU REPRESSIÓ A LES OPOSITORES A LA MAT!

Les mobilitzacions contra la línia de Molt Alta Tensió s’estenen amb accions com la de la torre 66 o el referèndum a Santa Coloma de Farners i altres pobles de la Selva. L’única resposta del govern de la Generalitat és més repressió al servei dels interessos privats de Red Eléctrica Española.

El 8 de gener l’assemblea No a la MAT Girona i la Plataforma No a la MAT van fer una acció de desobediència que va consistir en una persona encadenada a un bidó sota terra, en el mateix punt on s’han de construir els fonaments de la torre 66. L’acció feia evident com s’està incomplint l’acord entre la Generalitat de Catalunya i els municipis que fixa una distància de seguretat de 100 metres de les cases i 500 de nuclis de població. Està previst que els cables de la torre 66 estiguin a 17 metres d’una masia. ¿Per què el govern de la Generalitat, en lloc d’aturar les obres envia els mossos d’esquadra a reprimir amb brutalitat les manifestants?

Arran de l’acció les opositores van patir la contundència d’un operatiu policial desmesurat. Fins a vint furgonetes d’antiavalots de l’Àrea de Recursos Operatius i de la Brigada Mòbil dels mossos van perimetrar la zona i carregar contra les persones que donaven suport a l’acció.

El resultat de tot plegat va ser nombroses manifestants contusionades -dues amb el braç trencat per defensar-se dels cops de porra. Però els mossos d’esquadra no n’han tingut prou amb la repressió física, i tres setmanes després han detingut una persona i n’han imputat cinc més per oposar-se a la línia i haver participat en una mobilització.

La repressió que han patit les que es mobilitzen contra la MAT té una voluntat clara de criminalitzar i desmobilitzar una lluita legítima que fa més de 15 anys que dura. Denunciem la participació de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya com agents clau a l’hora de permetre que Red Eléctrica de Española i els seus interessos privats imposin la seva voluntat per sobre de les persones. Aquesta complicitat i connexió entre el sector públic i el lobby energètic s’han evidenciat al llarg dels anys de moltes maneres diferents. Només uns exemples: els ministres i presidents de govern que acaben als consells d’administració de les elèctriques; els augments insuportables de les tarifes de la llum; la declaració la MAT com a bé d’interès públic, amb tots els privilegis que comporta; o la repressió de les forces d’ordre públic a les opositores de la línia.

Durant aquests darrers mesos, la zona de Fellines i Viladasens, on està situada la torre 66, mentre creixia i es manifestava una oposició frontal a la MAT, ha estat militaritzada pels mossos d’esquadra al servei de Red Eéctrica. Controls, registres, seguiments, agressions i vexacions han estat el pa de cada dia durant mesos sencers, que han esgotat la paciència de veïnes i opositores.

No podem permetre que la Generalitat es posi al servei dels interessos d’una empresa privada i encara menys que això es tradueixi en judicialització i condemnes a les persones que s’oposen al projecte de la MAT.

Dilluns 27, activistes que van participar a la mobilització de suport a l’acció de desobediència del 8 de gener han d’anar a declarar a la comissaria dels mossos d’esquadra de Vista Alegre de Girona. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

Grup Antirepressiu de Girona, Assemblea No a la MAT Girona, Plataforma No a la MAT, CGT Girona, CUP, Alerta Solidària

Carregues policials

Com arribar-hi:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s