L’energia renovable baixa a Catalunya. El punt

Retrocedeix un 1,3% en un any, no s’albiren projectes nous per augmentar-la i pel 2018 es preveu un altre descens.

El 2017 va ser un any en blanc per a les energies renovables a Catalunya. Aquesta és una de les conclusions que figuren en l’avanç de les conclusions del primer informe de situació de les energies renovables que ha fet l’Observatori de Catalunya en la matèria. Segons l’estudi, serà difícil que entre el 2019 i el 2030 s’assoleixi la fita de crear anualment 300MW de nova capacitat eòlica i la mateixa quantitat de capacitat fotovoltaica. Això es deu al fet que no s’han incorporat projectes rellevants al mapa de renovables català durant el 2017 i també a la baixa producció d’energia hidràulica. Tot plegat ha causat que durant l’any passat, la producció de renovables hagi baixat un 1,3% i que les perspectives per a aquest 2018 tampoc siguin galdoses: només se sumarà un aerogenerador de 2,3 MW a Pujalt, a la comarca de l’Anoia.

“Aquestes previsions fan que l’escenari previst per la Generalitat i la UE per al 2030, amb la perspectiva que la meitat del consum elèctric provingui de renovables, ranegi la utopia”, afirma l’Observatori en l’informe. Ara per ara, l’energia produïda a Catalunya prové d’un 54,6% de nuclears i el 28,8% és d’origen fòssil. Només un 16% té l’origen en les renovables.

Per aquest motiu, des de l’Observatori es reclama l’aprovació d’un Pacte Nacional per a la Transició Energètica, així com una llei d’energies renovables. Al seu parer, amb aquests instruments es podria revertir la tendència si també es posen en marxa procediments de tramitació abreujats i polítiques públiques incentivadores de la millora de l’eficiència energètica.

enllaç notícia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s