Front comú contra una altra línia d’alta tensió al Gironès, ramal de la MAT.

Cervià, Bordils i Celrà s’oposen a una nova línia d’alta tensió entre Juià i Sant Julià de Ramis.

Diuen que no està justificada, que l’impacte és alt i que tampoc es planteja compactar línies o soterrar-les.

plànol del traçat aproximat

Torna a haver-hi rebombori contra la MAT. O contra els últims serrells de la MAT, per ser precisos. Bordils, Celrà i Cervià de Ter han decidit fer front comú per oposar-se a la construcció d’una nova línia elèctrica d’alta tensió (220 Kv) entreJuià i Sant Julià de Ramis. Diuen que no està justificada perquè ja hi ha una línia actual de les mateixes característiques que uneix els dos municipis i que, en tot cas, el projecte no planteja ni l’opció de soterrar-les ni la de compactar-les.

És un traçat de 5’6 kms que projecta Red Elèctrica i que va de la subestació que Endesa té Juià i la de la futura de la Farga de la MAT, que s’està començant a construir al terme municipal de Sant Julià de Ramis, segons fonts de l’empresa. De moment, moviments de terres i poca cosa més.

És un traçat que surt de Sant Julià de Ramis, que passa pels termes de Cervià de Ter, Bordils, Celrà i que acaba arribant a la subestació d’Endesa a Juià. Bordils i Cervià són els més afectats. Al primer municipi toca 60 finques de públics i privats i a Cervià de Ter en toca 46. A Celrà li afecten 9 finques, 5 a Juià i 2 a Sant Julià de Ramis.

L’objectiu de l’empresa -ja anunciat quan es va plantejar tota l’obra de la MAT- és connectar la subestació de Juià d’Endesa -una de les que alimenta la Costa Brava- amb l’energia que arriba de la MAT i fer-ho amb una segona línia que doni “més garantia de subministrament”.

Però aquests tres ajuntaments consideren que no està plenament justificadaperquè actualment ja hi ha una línia de les mateixes característiques (220 Kv) que uneix aquests dos municipis. Penja de les mateixes torres de la MAT fins a Medinyà i en aquest terme la MAT segueix cap a l’Alt Empordà i aquesta línia, que també és Alta Tensió, segueix fins a Juià.

El que es planteja aquí és que de la subestació de la Farga -que fa com de ròtula- en surti una altra línia de 220 kv fins a Juià. La companyia també diu que aquesta subestació i tot el que en penja és clau per poder desmuntar els suports de les línies de menor voltatge que ara pengen de les altes torres de la MAT.

En aquests moments, Endesa també està unint la subestació de Juià amb Bellcaire amb una altra línia de 110 Kv que estarà acabada a l’estiu. És a dir, territori mallat en versió màxima.

Els tres municipis, que han presentat al·legacions en contra del projecte de manera individual, diuen que, no només no està justificada sinó que el projecte no contempla l’impacte visual, paisatgístic i ambiental que tindrà i que tampoc s’hi plantegen alternatives per suavitzar aquest impacte amb el soterrament d’aquesta i la línia actual o la compactació de totes aquestes línies en una sola fila de torres.

Els ajuntaments han emès un comunicat conjunt en el que diuen que lluitaran contra aquesta actuació donant suport als veïns afectats i a les entitats que“defensin el territori”. De moment, el projecte està en fase d’informació pública.

tall de carretera contra la MAT a l’encreuament entre Cervià i Medinyà a la N-II. 16/9/2007

enllaç notícia

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s