“Acte en defensa dels sis anti-MAT acusats per les protestes de Fellines”. EL PUNT

Al  Jardí de la Infància de Girona, fem l'acte de presentació de la campanya "Judici de Molt Alta Tensió"

acte de presentació de la campanya “Judici de Molt Alta Tensió”

Una seixantena de persones van donar suport, ahir al migdia, a la campanya T66. Judici de molt alta tensió , que defensa els sis activistes contraris a la línia de molta alta tensió (MAT) que s’enfronten a penes d’entre 21 mesos i 7 anys de presó en un judici per atemptat a l’autoritat, desordres públics, coaccions i faltes de lesions per les protestes a Fallines, a Viladasens (Alt Empordà). El 8 de gener del 2014, un activista, Víctor Cánovas, va encadenar-se a un cotxe enterrat on s’havia de construir la torre 66. Enmig d’un fort dispositiu policial, durant les dotze hores que va durar el desallotjament, es van produir diverses càrregues contra els concentrats en suport de l’acció.

La campanya va tenir el suport de diferents entitats, com ara l’Assemblea No MAT Girona, l’Assemblea de Joves del Gironès, l’Associació de Naturalistes de Girona (Natus), el Grup Antirepressió de Girona , el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i també Iaden-Salvem l’Empordà . En els parlaments, el president de Natus, Lluís Ball-llosera, va defensar el canvi de model energètic. Tavi Llorente, de Iaden, va ressaltar els anys de lluita contra la MAT.

 En el judici, també es jutjarà el màxim responsable de l’operatiu dels Mossos d’aquell dia per un presumpte delicte de lesions als manifestants. L’advocat d’alguns dels activistes, Benet Salellas, va destacar que, d’una banda, “defensaran la legitimitat d’aquesta manera de protestar” i, de l’altra, “impugnar la intervenció policial”: “Aquell dia, els Mossos van defensar els interessos de privats i no de la col·lectivitat.”

LES FRASES

“El dret a la protesta i del territori a denunciar el model de la MAT serà debat central del judici” Benet Salellas.
“Els vídeos mostren la brutalitat amb què els Mossos van actuar contra els meus companys” Víctor Cánovas.

La lluita contra la MAT a judici per primer cop

L’advocat Salellas va recordar que, en tots els anys en què la gent del territori ha lluitat contra la MAT “frenant un model tan depredador” amb diversos contenciosos administratius “amb cost altíssim per les entitats”, la primera acció que arriba a judici és l’acte de Fellines: “Ens donarà la clau de quina mirada té el sistema judicial sobre si gent que porta accions al límit per captar l’atenció ha de ser condemnada amb presó.”

foto3174888-3_g

enllaç notícia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s