“La guerra acabarà quan a Brussel·les ens diguin que no” Joan Martí portaveu no a la MAT.

Explica que en el segon tram s’han centrat més a fer informes jurídics que a protestar.

A punt d’engegar-se el segon tram i amb el soterrat en la recta final, la guerra de la MAT ja està perduda?

Nosaltres no la donem per perduda. Encara que passi el corrent des de Sentmenat fins a Baixàs, nosaltres no l’hem perduda fins que hi hagi el dictamen final jurídic. Considerem que és una infraestructura que no convenia al territori i hem lluitat per una nova cultura de l’energia. Se’ns ha escoltat a estones, però s’ha imposat el gran lobbyenergètic que és el que domina en molts països. Hem après molt tots aquests anys; no ha estat un temps perdut, creiem que hi hem posat el nostre gra de sorra i que molta gent podrà aprendre de la nostra manera de lluitar. Ara estem pendents de Madrid en l’aspecte judicial i si no anirem a Brussel·les. Les guerres no es perden, s’han de lluitar i encara estem lluitant, no hem abaixat la guàrdia. El final de la guerra serà quan Brussel·les ens digui que no.
En tot cas, una batalla de la guerra sí que s’ha perdut…
Sí, un cop construïda, hem de reconèixer que queden menys esperances per aturar-la, però tenim l’esperança en la justícia. Encara poden passar moltes coses.
En el segon tram hi ha hagut molta menys pressió popular.
Des de la plataforma ens hem centrat bàsicament en l’àmbit jurídic. En el primer tram hi va haver molta mobilització, però nosaltres legalment vam poder fer molt poca cosa, i en el segon ens hi hem abocat molt jurídicament. Des de la plataforma hem donat suport a totes les protestes que s’han muntat en aquest segon tram, sempre que siguin pacífiques, però no hi hem estat implicats directament. En el primer tram sí que érem coresponsables de les convocatòries, però en aquest segon ja vèiem que no hi vindria gent.
Llavors, us heu centrat més a nodrir de documents els recursos…
Sí, estem molt més ben preparats jurídicament amb informes que hem anat treballant des de fa anys. Tenim uns estudis econòmics de l’impacte brutal que tindrà la MAT en aspectes com el turisme, la plusvàlua de finques, els boscos, les granges… També estudis d’impacte de salut, de biologia, de geologia… Fins i tot el president de tots els camps electromagnètics de l’Estat ens ha fet un informe de la contaminació electromagnètica real.
Hi ha alguna previsió de quan serà el judici a l’Audiencia Nacional?
No. Els recursos que hem anat presentant es van acumulant i es farà un sol judici. Ara per primer cop ens estan demanant que es ratifiquin tots els informes i creiem que això vol dir que serà els propers mesos. I si hi ha sentència desfavorable a Madrid anirem a Europa.
http://www.elpunt.cat

Joan Martí Foto: EL PUNT AVUI.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s