Dijous vinent, 1er judici a la lluita contra la MAT.

PROU REPRESSIÓ A LES OPOSITORES DE LA MAT

Dijous vinent, dia 17 de juliol, tres veïnes de les localitats de Fellines (Viladasens) s’enfronten a un judici de faltes. Les acusen de desobediència civil per haver protagonitzat una acció que va aturar el trànsit a l’Avinguda Jaume I de Girona el passat dia 6 de març, en el mateix moment en que, a la Subdelegació del Govern Espanyol a Girona, s’estaven produint les darreres expropiacions forçoses del tram de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia d’Àlguema.

Els col·lectius contraris a la MAT recordem que aquestes expropiacions s’han de considerar nul·les, ja que a part de d’incomplir-se les distàncies de seguretat de la línia de 400kv respecte a masies i nuclis, en el moment que es van portar a terme l’acta prèvia d’ocupació, no hi havia cap representant municipal i els propietaris es van acollir al dret de signar  les actes d’ocupació “in situ” a les finques afectades del corresponent municipi.
L’acció de desobediència,  que va consistir en l’encadenament de dues persones a bidons de formigó i en el desplegament d’una gran pancarta davant de la Subdelegació, s’emmarcava en una campanya d’oposició a la línia de Molt Alta Tensió i al model energètic actual.

Aquesta campanya anomenada “DESMUNTEM L’ESTAFA ELÈCTRICA, DESMUNTEM LA MAT”, s’està portant a terme aquests darrers mesos per l’Assemblea No a la MAT Girona i altres organitzacions, com ara la Xarxa per la Sobirania Energètica, la CUP o AlarMat.

1erjudiciMAT

Des de la campanya Solidaritat amb la defensa del territori volem denunciar el paper que ha jugat el Departament d’Interior, responsable de les més de 30 imputacions en aquests darrers mesos i que ens mostra els veritables interessos del govern català. Uns interessos que passen per preservar un model energètic caduc basat en les energies brutes (combustibles fòssils i nuclear) i que es caracteritza pel monopoli de l’energia per part d’unes quantes empreses multinacionals. Endesa, Gas natural Fenosa, Iberdrola, Red Eléctrica de España (REE), etc., són responsables directes de la situació precària que viuen moltes famílies que no poden pagar les quantioses tarifes i responsables també dels nombrosos danys que pateix el territori i el medi ambient, com per exemple, amb construccions de grans autopistes elèctriques com la MAT.

Les facilitats amb què compten les grans companyies energètiques, com ara les contínues injeccions de diners públics, la nova legislació que penalitza l’autoconsum energètic, la facilitat amb la qual REE ha aconseguit l’aval d’utilitat pública per construir la MAT o el incompliment de les distàncies mínimes de seguretat entres torres de la MAT i nuclis habitats acordades entre els municipis i la Generalitat; mostren aquesta complicitat i la connexió entre altes esferes de la classe política amb el lobby energètic. Una connexió que es tradueix de manera reiterada amb l’intercanvi de polítics que entren en els consells de direcció de les companyies elèctriques i empresaris que acaben ocupant càrrecs a l’administració.

Tots aquests motius expliquen la repressió que ha exercit el govern contra les opositores a la línia de Molt Alta Tensió, que des de principis de setembre, quan van començar les obres al tram de Fellines, han viscut una autèntica cacera de bruixes.

No podem permetre aquest encobriment administratiu i abús policial al servei del lobby energètic. Aquest proper dijous 17 de juliol anirem amb les nostres companyes al judici i exigirem la seva absolució per demostrar que no estan soles i que ens oposem fermament a la MAT i a l’actual model energètic.

 

 

Anuncis

One response to “Dijous vinent, 1er judici a la lluita contra la MAT.

  1. Retroenllaç: Suport a la concentració i roda de premsa “Solidaritat amb la defensa del territori” | Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s