Resultats Multireferèndum : 85,3% vots en contra de la MAT.

Resultats i valoració del Multireferèndum 2014.

El grup promotor del Multireferèndum ha presentat els resultats de les votacions de les 37.495 persones que van participar en la consulta ciutadana. Malgrat les prohibicions de la Junta Electoral Central, 1.210 voluntaris van instal·lar 271 taules de votació en 120 municipis del país. Entre altres assumptes, el 73% dels enquestats rebutgen el projecte de Barcelona World, el 93,1% vol deixar de pagar l’anomenat deute il·legítim i el 91,5% vol una agricultura sense transgènics a Catalunya. Des de les entitats organitzadores destaquem el ‘valor democràtic’ de la iniciativa i valorem positivament l’actitud del miler de voluntaris que ‘desobeïren l’Estat espanyol’ col·locant les urnes.

MAPA-MULTIREFERENDUM-4-1024x1024

Els resultats mostren com a opcions àmpliament majoritàries les postures de tots els grups promotors de preguntes del Multireferèndum.  El 98% dels participants exigeixen un control democràtic directe sobre el sector energètic, i el 96,7% vol decidir les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) en referèndum vinculant.

RESULTATS-MULTIREFERENDUM-2

Entre les preguntes locals, el 85,3% dels enquestats de les comarques de l’Alt Empordà, el Gironès i la Selva rebutgen la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 Kv.

resultats mrf 400 kv

Pel que fa a la MAT, recordem que el Conveni Internacional d’Aarhus, que fa referència a l’accés a la informació, la participació del públic i accés a la justícia en temes de medi ambient i concretament per a infraestructures de transport d’energia amb esteses elèctriques de 220 kV o més, legitima totalment, processos de democràcia participativa com és el MRF. 
Per tant, davant del silenci i la negativa en l’aplicació per part del govern central i de la Generalitat d’aquest conveni d’Aarhus,  ratificat per l’estat espanyol el dia 29 de desembre de 2004, pel que fa a la MAT, podem donar com a vinculants, els resultats obtinguts en aquest Multireferèndum.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: