El Punt “No a la MAT diu que les expropiacions de Fellines són nul·les”.

Denuncien que no hi havia representant municipal, però REE defensa que no és necessari en segona convocatòria

La plataforma No a la MAT va assegurar ahir que les expropiacions de la MAT a Fellines (Viladasens) són “nul·les”, ja que la llei d’expropiació forçosa del 1954 fixa que l’absència d’un representant municipal en comporta la suspensió i quan es van signar les actes el 6 de març no n’hi havia cap. Red Eléctrica, però, va defensar ahir que les “actes són absolutament legals i aprovades per l’Estat”, ja que es tractava d’una segona convocatòria i en aquest cas aquesta presència ja no és obligatòria.

Els tres propietaris de Fellines que no havien arribat a acords amb REE van ser citats el 6 de març a la subdelegació del govern estatal a Girona per executar l’acta prèvia d’ocupació per segona vegada, ja que la primera convocatòria es va suspendre al desembre arran de la negativa de l’Ajuntament de Viladasens a cedir espais municipals. Segons explica No a la MAT, tots tres propietaris van fer constar el 6 de març que les actes eren nul·les perquè no hi havia cap representant municipal, però que el representant de l’administració a l’acte no els va fer cas, “ometent la seva funció”. REE explica que és cert que els propietaris van esgrimir aquesta queixa –i que no hi havia representació perquè l’alcalde va delegar-la en un regidor que és fill d’un dels expropiats i aquest no es va presentar al·legant malaltia–, però que els representants de l’Estat ja els van exposar que en segona convocatòria ja no és obligatòria la presència de ningú de l’Ajuntament ni, de fet, tan sols dels propietaris.

Torres ja fetes

No a la MAT assegura que les expropiacions “queden en fals” i denuncia que REE “intenta eludir la legalitat vigent i tirar pel dret, executant les obres”, amb el risc “de trobar-se amb una impugnació de l’acta d’ocupació i aturada d’obres”. El cert és que les obres del tram Bescanó-Santa Llogaia ja estan a punt d’acabar-se, almenys pel que fa a la construcció de torres, que quedarà enllestida demà. I concretament les dues de Fellines en terrenys d’aquests propietaris ja estan acabades. REE recorda, a més, que no només van signar l’acta d’ocupació sinó també l’acord amb REE i que ja han cobrat.

LA DATA

06.03.14
És el dia
en què es van signar a la subdelegació del govern estatal a Girona les tres actes d’ocupació de Fellines.
Subdelegat del governa

El subdelegat i policies a l’entrada a la subdelegació el 6 de març mentre es feien les expropiacions Foto: MANEL LLADÓ.

 

Enllaç notícia El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s