Avui a la Universitat de Girona xerrada d’Antonio Turiel

Xerrada a càrrec d’Antonio Turiel “La crisi energètica: on som i cap a on anem”

Estem a Catalunya a començaments de 2014. Fa 9 anys que la producció mundial de petroli cru va arribar al seu màxim productiu, a on es va mantenir fins fa dos anys; ara mateix, però, la seva progressiva disminució ja no es pot dissimular. Hem passat el temut Peak Oil, com a mínim pel que fa al petroli cru. Els altres “líquids del petroli” (petrolis no convencionals) han permès mantenir la producció total però mostren ja símptomes de debilitat; són excessivament cars de produir i tenen masses limitacions, i això fa que les grans companyies petrolieres llencen la tovallola. A diversos indrets del planeta esclaten guerres i revoltes que tenen com a denominador comú la falta d’energia…

Tot i que ho sembli les línies més amunt no són el començament d’un conte de terror sinó una mera descripció del que està passant. El petroli comença ja la seva (llarga) retirada, sense que cap altra font d’energia pugui agafar el seu relleu; la resta de fonts no renovables començaran a minvar aviat, mentre que les renovables no podran mai cobrir l’enorme forat que deixen enrere les no renovables. Com a conseqüència la crisi econòmica ja és crònica i les receptes econòmiques tradicionals ni serveixen ni serviran.

En aquesta conferència farem una anàlisi de la situació de la crisi energètica i com s’està agreujant, i la seva previsible evolució durant els propers anys. Aquesta xerrada està centrada en les dades i les posa en context. No és una xerrada còmoda per què mostra que no hi ha solucions màgiques al repte tècnic, econòmic i social que es planteja; la qüestió és aleshores discutir quines mesures tècniques es poden prendre per tractar de mitigar el seu impacte.

Hora: 18 h

Lloc: Sala d’actes de l’edifici P1, Escola Politècnica Superior

Organitza: Escola Politècnica Superior i Patronat EPS

NO HI FALTEU!

Anotnio Turiel xerrada UdG

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s