manifest 6 març : “Desmuntem l’estafa elèctrica, desmuntem la MAT.”

demuntemlestafaelectricaret

 

– LA MAT LA DARRERA ALENADA D’UN MODEL QUE ENS PORTA AL COL.LAPSE.

L’objectiu real de la MAT és rescatar el sector elèctric espanyol i permetre-li exportar els seus brutals excedents elèctrics cap a Europa i així evitar, el fet de, tenir aturades les noves centrals de cicle combinat de gas i haver de rebaixar la potència o bé aturar reactors nuclears. N’és prova d’això, que per novè any consecutiu l’estat espanyol és exportador net d’energia elèctrica i d’ençà del 2007, el consum elèctric cau any rera any de manera molt notable.

Arran d’aquesta bombolla elèctrica, no és casualitat que tinguem l’energia elèctrica més cara d’Europa, que siguem l’únic país del mon amb dèficit de tarifa, que tinguem més del doble de potència instal.lada que no pas consumim, tampoc ho és que es castigui a les renovables , que es bloquegi l’autoconsum, o que tinguem fins a un 15% de famílies de Catalunya en situació de pobresa energètica ,…

Amb la MAT, l’estat espanyol doblarà la capacitat d’interconexió, passant del 3% al 6%. Cal dir que Catalunya com a estat independent, ja compta amb una capacitat d’interconnexió superior al 10% (recomanació UE), sense comptar amb la MAT.

És obvi també, que no pot haver-hi cap mena d’independència poítica en un país com el nostre, sense recursos fòssils, i amb una dependència energètica de l’exterior que a Catalunya arriba a ser del 96%. Tot això fa que sigui, extremadament urgent acabar amb el model energètic vigent perquè ens aboca a la dependència, vulnerabilitat i finalment al col.lapse. Cal  tendir cap a la resiliència i l’autosuficiència energètica, l’antítesi de la MAT .

AVUI, DIJOUS 6 DE MARÇ DE 2014, ESTAN CONVOCATS  A LA SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A GIRONA, ELS TRES DARRERS PROPIETARIS AFECTATS PEL PROCÉS D’EXPROPIACIÓ DEL SEGON TRAM DE LA MAT (AERI) , ENTRE BESCANÓ I SANTA LLOGAIA D’ÀLGUEMA.

– L’incompliment de les distàncies de seguretat fa que el traçat sigui il.legal i les expropiacions també. Una oportunitat d’or per aturar la MAT.

Els tres convocats per la subdelegació del govern a les actes d’ocupació prèvia i expropiació forçosa, són veïns del municipi de Viladasens i concretament del poble de Fellines. Aquesta serà la segona convocatòria, ja que en la primera, la pressió popular i la negativa de l’ajuntament a cedir espais municipals, va aconseguir fer suspendre l’acte.

Recordem que Fellines, és un més, dels 14 nuclis on s’incompleix la distància de seguretat respecte de la línia MAT, amb la qual la Generalitat de Catalunya es va comprometre per escrit quan va informar favorablement l’autorització administrativa d’aquesta línia, imposant al mateix temps un canvi de traçat (respecte a l’original, paral.lel al TGV), dient textualment “aquestes variants redueixen l’impacte visual i donen compliment a les distàncies recomanades, que són de 500 metres respecte els nuclis de població i de 100 metres en el cas de masies aïllades”.

La distància entre el poble i la línia, és de 280 metres, el nucli de Mas Nicolau a 180 metres i hi ha diversos habitatges i edificacions per sota dels 100 metres, fins i tot una masia a 17 metres, Can Planelles, que és on va tenir lloc l’acció de resistència del passat dia 8 de gener.

És per això, afegit al fet que hi han hagut fins a 3 canvis injustificats de traçat dins del municipi gràcies a pressions de tercers, fa que en aquesta zona sigui on hi està havent més oposició al projecte, i al mateix temps, més repressió. Recordem que hi han 6 persones imputades en l’acció de resistència de la torre 66, que han estat citats a declarar el proper dia 24 de març.

L’incompliment flagrant en aquesta i d’altres zones, obre una via, totalment legítima i necessària per aturar la MAT, desmantellar-la i forçar l’inici d’una veritable transició energètica.

 

Com s’ha pogut demostrar, la MAT no és necessària, però és molt necessari que entre tots i totes DESMUNTEM L’ESTAFA ELÈCTRICA, DESMUNTEM LA MAT .

Girona 6 de març de 2014.

Plataforma No a la MAT, Assemblea AntiMAT, CUP, Procés Constituent, Solidaritat Catalana per la Independència, Arran, CGT, Iaeden, Naturalistes de Girona, Xarxa per la Sobirania Energètica, Alarmat, Alternativa Verda, Grup Antinuclear.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s