Del 24 al 28 de març, expropiacions forçoses al tercer tram de la MAT.

El Gobierno de España, acaba d’enviar als ajuntaments afectats, la convocatòria per l’aixecament de les actes prèvies d’ocupació de les finques afectades pel projecte d’execució de la línia elèctrica soterrada en corrent continu entre Santa Llogaia i la frontera francesa.

Aquesta convocatòria va adreçada a tots aquells titulars de finques afectades per la MAT que no han arribat a un acord amb Red Eléctrica de España, perquè aquesta empresa pugui contruir la MAT en la seva finca. Recordem que aquest procediment està emparat per l’article 52 de la llei espanyola d’expropiació forçosa de 16 de desembre de 1954. L’expropiació forçosa és una institució jurídica mitjançant la qual, basant-se en una causa d’interés públic, la llei concedeix a l’administració la potestat de poder privar imperativament als particulars del dret de propietat o, en general, dels drets o interessos legítims de què són titulars, previ pagament d’una indemnització.

Les actes d’ocupació es celebraran els dies 24,25,26,27 i 28 de març de 2014 als ajuntaments de La Jonquera, Pont de Molins, Vilafant, Campmany, Biure, Llers, Cabanes, Agullana i Figueres (veure document adjunt).

A partir de l’acta d’ocupació, tant si els propietaris volen com si no, ja poden començar les obres en aquestes finques afectades malgrat hi hagin contenciosos interposats i  infinitud d’irregularitats .

En el primer i segon tram de la MAT, diversos ajuntaments, per mostrar el seu desacord, van negar-se a cedir els edificis municipals, per a la celebració les actes d’ocupació per part de REE.

BOE Expropiacions forçoses tercer tram

furgoneta-expropiacions-ree-sant-hilari

Furgoneta on REE va haver de celebrar les actes prèvies d’ocupació a Sant Hilari.

Viladasens

La pressió popular aconsegueix fer suspendre les expropiacions a Viladasens.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s