Notícia El Punt : “No a la MAT denunciarà el govern per incompliments”.

Ha encarregat un estudi a un equip de topògrafs per demostrar que al tram Bescanó-Santa Llogaia no es respecten les distàncies de seguretat acordades

No a la MAT denunciarà la Generalitat per falsedat documental i atemptat contra la salut pública per l’“incompliment” del document pel qual el govern català i els ajuntaments van acordar el novembre del 2009 canviar més del 50% del traçat de la línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia. En aquell document s’assegurava que “aquestes variants redueixen l’impacte visual i acompleixen les distàncies recomanades, que són de 500 metres respecte als nuclis de població i de 100 metres en el cas de cases aïllades”. No a la MAT vol demostrar que això és “totalment fals” i ha contractat un equip de topògrafs, que ja va mesurar el cap de setmana passat in situ les distàncies entre les torres construïdes i les cases. Concretament, es va començar el replantejament per la zona de Sant Gregori, i després es va continuar pels nuclis de Cartellà, la Vileta, Montcal, Olivars, Tomet, Medinyà, Fellines, Llampaies, Vilajoan, Ermedàs i, finalment, Vilamorell.

El portaveu de No a la MAT, Joan Martí, explica que volen tenir “un document fet per especialistes” per presentar-lo com a prova de l’incompliment de les distàncies de seguretat tant en la denúncia que faran contra la Generalitat com en el contenciós que ja hi ha interposat al Tribunal Suprem contra el projecte executiu. També es presentarà al Síndic de Greuges.

La plataforma afirma, a més, que el traçat original que anava paral·lel al TAV sí que complia les distàncies de seguretat, i que la Generalitat va “imposar” en aquell acord un canvi de traçat per passar a “un altre corredor en què s’incompleixen” les distàncies. “Amb l’agreujant, que, tot i ser-ne coneixedors”, afirmen que sí que s’acompleixen, denuncien en el seu blog a internet.

Tot i que la llei estatal estableix la distància mínima en només 7 metres, la Generalitat i Red Eléctrica afirmen que es respecten les distàncies acordades de 500 metres en el cas de nuclis de població i 100 metres en el de cases aïllades. No a la MAT reclama un mínim de 400 metres per banda, també per a les cases aïllades, “per una qüestió de salut”, explica Martí, que insisteix que “hi ha casos en què no es respecten ni els 100 metres”.

mesurant distancies a Montcal

Foto: topògraf mesurant amb l’estació GPS a Montcal

Enllaç article El Punt

Enllaç article la Vanguardia

Enllaç article AraGirona

Enllaç cadena Ser Girona

Enllaç Diari de Girona

Anuncis

One response to “Notícia El Punt : “No a la MAT denunciarà el govern per incompliments”.

  1. Retroenllaç: 8 de gener – T66·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s