Mesurant l’incompliment de REE i la Generalitat sobre de les distàncies de seguretat.

El passat cap de setmana, membres de la comissió tècnica, acompanyats d’un equip de topògrafs, van estar mesurant “in situ” les distàncies de seguretat entre la línia MAT(tram Bescanó-Sta.Llogaia) i els habitatges aïllats i nuclis respectivament. Es va començar el replanteig per la zona de Sant Gregori, tot seguit, els nuclis de Cartellà, la Vileta, Montcal, Olivars, Tomet, Medinyà, Fellines, Llampaies, Vilajoan, Ermedàs i finalitzar a Vilamorell, a tocar de la subestació de Santa Llogaia d’Àlguema.

foto mesura torre Cartella

Foto: topògrafs mesurant a Cartellà. Al fons, connivència entre mossos d’esquadra i vigilants de REE.

L’objectiu és, usar aquestes mesures i l’estudi que se’n derivarà, com a prova de l’incompliment de les distàncies de seguretat, i d’aquesta menera poder usar aquestes dades, tant en el contenciós que hi ha interposat al tribunal suprem contra el projecte executiu, com en la denúncia que s’efectuarà contra la Generalitat per falsedat documental i atemptat contra la salut pública degut a l’incompliment del document pel qual  Generalitat i ajuntaments acorden canvis de traçat en la línia de 400 kv Bescanó-Santa Llogaia i mitjançant el qual, s’informa favorablement l’autorització administrativa de la infraestructura al Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo.

En aquest document  se’ns diu “Aquestes variants redueixen l’impacte visual i donen compliment a les distàncies recomanades, que són de 500 metres respecte els nuclis de població i de 100 metres en el cas de cases aíllades”, cosa totalment falsa.

Recordem que en aquest acord, la Generalitat imposa un canvi de traçat, respecte de l’original que discorria paral.lel al TGV i on sí es donava compliment a les distàncies de seguretat, per passar per un altre corredor on s’incompleixen aquestes distàncies. Amb l’agreujant que tot i ser-ne coneixedors, afirmen que sí que es dona compliment en aquest sentit.

mesurant distancies a Montcal

Foto: mesurant distàncies amb el GPS entre el nucli de Montcal i la línia MAT.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s