Blog Raül Muxach:”No a la MAT Girona recopila dades per portar la Generalitat als tribunals”.

La plataforma No a la MAT Girona s’està carregant d’arguments per portar la Generalitat als tribunals per falsedat documental i atemptat contra la salut pública. Un equip de topògrafs contractats per l’entitat ha començat a mesurar la distància entre les torres ja aixecades i les cases per demostrar que no es compleix la separació que l’administració catalana va garantir el 2009 quan es va fixar el traçat definitiu. Han pres mostres en una dotzena de punts.

foto mesura torre Cartella

Prenent mesures per denunciar la Generalitat / No a la Mat Girona

No a la MAT recorda que el 2009, l’administració catalana va informar favorablement al Ministeri d’Indústria sobre la línia perquè Red Eléctrica obtingués l’autorització administrativa per poder-la tirar endavant imposant canvis en “més de la meitat del traçat” per minimitzar “l’impacte visual” i donar compliment a les distàncies de seguretat “recomanades” per l’OMS; 500 metres respecte a nuclis de població i 100 metres en el cas de les cases aïllades, tot i que la llei estatal només parla de 7 metres. També es venia que s’acabarien desmantellant 39’3 kms de línies velles que passarien a penjar dels braços de les torres de la MAT.

El portaveu de No a la MAT Girona, Sergi Sans, diu que han contractat “un equip de topògrafs per certificar que les dades són falses, argumentar-ho tècnicament” i poder tirar endavant la denúncia contra la Generalitat. També les utilitzaran en el contenciós que hi ha interposat al Tribunal Suprem contra el projecte executiu.

Les medicions ja s’han començat a fer a Sant Gregori, Medinyà, Llampaies, Vilajoan i als nuclis de Cartellà, la Vileta, Montcal, Olivars, Tomet, Ermedàs i Vilamorell, a prop de la subestació de Santa Llogaia. En breu, també prendran mesures a Fellines (Viladasens), un dels punts on la línia passa molt a prop de les cases.

Sans diu que el treball de camp també ha permès detectar que hi ha moltes cases que no apareixen al planejament amb el que s’ha dissenyat la línia.

En aquests moments, ja hi ha acabades 90 de les 115 torres del traçat i n’hi ha una desena més a punt d’acabar-se. REE ja està començant a preparar les cordes que serviran per aixecar i tensar els cables de la MAT. Està previst que el cablejat comenci a finals de mes.

Enllaç article Raül Muxach

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s