Article Diari de Girona: “Ubi sunt?”

JOSEP QUINTANAS BOSCH

¿On són els alcaldes juramentats contra la MAT? ¿On els esforçats ciutadans, restauradors i pagesos que emplenaren carreteres, boscos i congostos de pancartes i proclames contra la línia de Molt Alta Tensió?

Ara s’estan aixecant les torres i sols els antiavalots senyoregen els reportatges periodístics. No cal la llei d’Ordre Públic d’en Fernández. La Generalitat ja l’aplica amb contundència. Assetjant i atemorint pacífics ciutadans que tenen el valor de resistir enterrant-se, immobilitzats, dins d’un cotxe. Els Mossos d’Esquadra, els mateixos que són incapaços de resoldre els crims que han trasbalsat les comarques gironines, com el d’en Jordi Comas o la botiguera de Palafrugell, volen inculpar de tres delictes qui, simplement, s’ha resistit a una clamorosa agressió al territori. Avís per a navegants. I encerclen i violenten els quatre gats que gosen manifestar-se.
¿On són aquells alcaldes que s’emplenaven la boca en defensa del territori? Es veuen amb claredat les dimensions del disbarat. A Santa Coloma, a Sant Gregori, a Canet, a Viladesens… Silenci. En realitat, no callen des d’ara. La percepció de la realitat els canvia segons la consigna. No a conveniència dels seus pobles, ni a la del territori, sinó a la del seu ramat. Sols calgué que Mas guanyés les eleccions perquè es fes el silenci, perquè es deixés la MAT, el territori, REE en mans de la Generalitat -que deixa fer, deixa passar- i pels alcaldes ja no fos problema que aquestes immenses torres tallin, com un cop de destral, camps, boscos i muntanyes: el país. La MAT marca el paisatge. Des dels Àngels: Montseny, Girona, Rocacorba, Banyoles… i el voraviu de la MAT. Immensa, senyorial, agressiva.
Com ja han definit un nou espantall per distreure l’atenció del personal, ara no toca la MAT, toca penjar estelades.
¿Què en farem d’aquest país fet de gent meitat gregària i meitat resignada?

Article Diari de Girona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s