Article Ariet “Els Mossos d’Esquadra detenen un jove per l’acció de desobediència civil de Fellines”

Pere Fuster  24 gener, 2014

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda a Girona un noi de 27 anys que va participar en l’acció de desobediència civil contra la MAT el passat 8 de gener. El noi, que ha passat la nit a la comissaria de Vista Alegre i ha estat alliberat amb càrrecs aquest matí, es trobava entre les manifestants que donaven suport al jove que s’havia encadenat dins d’un cotxe sota terra a Fellines.

Durant l’acció es van viure instants de molta tensió entre els antiavalots i les manifestants. Quan una màquina excavadora es va apropar a la zona per desenterrar el vehicle, les activistes van témer per la vida del jove i es van produir enfrontaments amb la policia, que va carregar diverses vegades. Arran de les càrregues, que es van realitzar dins d’una propietat privada, dues persones van sofrir fractures al braç. A més, l’actuació de la policia també va provocar la fugida de dos cavalls que estaven dins d’un tancat.

fotos del boicot a les obres MAT Viladesens

L’actuació dels Mossos va provocar la fugida de dos cavalls. Foto: Joan Sabater / El Punt

En un comunicat fet públic aquest matí, la Plataforma No a la MAT ha denunciat la contundència policial i ha recordat que l’acció de desobediència es va realitzar perquè la línia elèctrica no compleix les distàncies de seguretat pactades entre la Generalitat i els municipis afectats. En el cas de Fellines, la línia passa a tan sols 17 metres d’una casa, quan el reglament preveu 100 metres per les masies aïllades i 500 metres pels nuclis habitats.

El Grup Antirepressiu de Girona, per la seva banda, considera que els Mossos d’Esquadra no tenien cap necessitat de detenir a ningú i que n’hi hagués hagut prou amb una citació. El grup creu que les tres detencions que s’han produït aquesta setmana a Girona -dues relacionades amb l’expulsió d’Aziz Tarhzout i una amb l’acció de Fellines- s’emmarquen en una estratègia deliberada per criminalitzar els moviments socials i atemorir la dissidència.

Citen a declarar el regidor de la CUP Jordi Navarro

L’acció de Fellines podria tenir més conseqüències a banda de la detenció d’ahir. Els Mossos d’Esquadra han citat a declarar per la setmana que ve diverses persones més acusades d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i coaccions, entre altres delictes. Una de les persones que haurà de declarar és el regidor de la CUP de Girona Jordi Navarro, que es trobava entre les manifestants durant les càrregues dels Mossos d’Esquadra. El regidor està citat pel proper dilluns. Víctor Cánovas, el jove que es va encadenar sota terra, també haurà de declarar acusat de coaccions i de desordres públics. El Grup Antirepressiu ja ha anunciat mobilitzacions de suport a totes les persones imputades.

Article Ariet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s