Article Llibertat.cat “La pressió popular aconsegueix aturar l’expropiació per a la MAT a Viladesens”

Ahir havia de ser l’últim dia de les expropiacions forçoses de finques afectades per la MAT. A primera hora del matí hi havia convocada una concentració de suport als expropiats davant l’ajuntament de Cervià de Ter. S’hi han concentrat unes 20 de persones i un fort desplegament policial.

A la tarda estaven convocats tres propietaris del municipi de Viladasens per l’aixecament d’actes d’ocupació i expropiació forçosa. Tanmateix, aquests actes d’ocupació, no s’ha pogut dur a terme gràcies a una concentració d’unes 150 persones en suport i solidaritat a les persones expropiades.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La concentració popular, amb tractors, cotxes cavalls i ovelles va bloquejar l’accés a l’ajuntament impedint als delegats de REE i l’Estat el fet de poder accedir a la zona. Prèviament l’ajuntament havia decidit no cedir les instal·lacions municipals per poder realitzar l’acte. Els representats de REE, advertits de la concentració, han desistit.

Els veïns valoren l’acte d’ahir com una victòria, per aturar les expropiacions al municipi. S’espera que en breu, es tornin a convocar als propietaris afectats. Entre als arguments dels veïns per boicotejar l’acte, es destaca que el traçat és il·legal pel fet que s’incompleix l’acord entre la Generalitat i ajuntament sobre distancies de seguretat respecte la línia.

En aquest acord, la mateixa Generalitat imposa un canvi de traçat, respecte l’original (paral·lel al TGV) per passar paral·lel a la línia de 132, dient textualment “que aquesta modificació dona compliment a les distancies de seguretat, que són 500 metres respecte de nuclis habitats i 100 m de masies aïllades. Cosa que és totalment falsa al poble de Fellines, que queda a 280 metres i diverses masies per sota dels 100m, fins i tot una a 17 m de la línia.

Article Llibertat.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s