LA PRESSIÓ POPULAR ACONSEGUEIX FER SUSPENDRE L’EXPROPIACIÓ PER LA MAT A VILADASENS

Expropiacions a Viladasens

Avui havia de ser l’últim dia de les expropiacions forçoses de finques afectades per la MAT.

A primera hora del matí hi havia convocada una concentració de suport als expropiats davant l’ajuntament de Cervià de Ter. S’hi han concentrat unes 20 de persones acompanyades d’un fort desplegament policial. Cap dels afectats ha acceptat les condicions que oferia REE.

A la tarda, estaven convocats tres propietaris més, del municipi de Viladasens, per a fer l’aixecament d’actes d’ocupació i expropiació forçosa. Tanmateix, aquests actes d’ocupació, no s’ha pogut dur a terme gràcies a una concentració d’unes 150 persones en suport i solidaritat a les persones expropiades.
La concentració popular, amb tractors, cotxes, cavalls i ovelles, ha bloquejat l’accés a l’ajuntament impedint, als delegats de REE i l’Estat, el fet de poder accedir a la zona. Prèviament l’ajuntament havia decidit no cedir les instal·lacions municipals per poder realitzar l’acte. Els representats de REE, advertits de la concentració, han desistit.

Els veïns valoren l’acte d’avui com una victòria, a l’haver aconseguit suspendre les expropiacions al municipi. S’espera que ben aviat, es tornin a convocar als propietaris afectats.
Entre als arguments dels veïns per boicotejar l’acte, es destaca que el traçat és il·legal pel fet que s’incompleix l’acord entre la Generalitat i ajuntament sobre distàncies de seguretat respecte a la línia.
En aquest acord, la mateixa Generalitat imposa un canvi de traçat, respecte a l’original (paral·lel al TGV) per passar paral·lel a la línia de 132 kv, dient textualment “que aquesta modificació dona compliment a les distàncies de seguretat, que són 500 metres respecte de nuclis habitats i 100 m de masies aïllades”. Cosa que és totalment falsa al poble de Fellines. Aquest que queda a tant sols 280 metres de la línia i diverses masies per sota dels 100 m. Fins i tot una a 17 m de la línia.

Hi han participat també membres de l’executiva de la comarques gironines de la CUP i Solidaritat Catalana per la Independència.

Expropiacions a Viladasens

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s