Article Llibertat.cat “Els Mossos salvaguarden els interessos de Red Elèctria i la MAT a Sant Gregori”

 

Avui s’han realitzat les signatures d’actes d’expropiació i d’ocupació de terrenys per deixar passar les màquines que han d’aixecar les torres i fer l’estesa del cablejat elèctric a tres municipis del tram Bescanó-Santa Llogaia.

Avui han començat a Sant Gregori, Garrigàs i Santa Llogaia d’Alguema les signatures de les darreres actes d’expropiació i d’ocupació de terrenys afectats per la construcció de la MAT. 

Red Eléctrica ha citat més d’una vintena de propietaris a catorze ajuntaments del tram Bescanó-Santa Llogaia, per signar els darrers tràmits administratius en els propers tres dies. Unes citacions que es porten a terme quan les torres ja estan situades a bona part del territori.

La companyia elèctrica preveu tenir totes les torres construïdes i estendre el cablejat al llarg del primer semestre del 2014 i posar la línia en funcionament abans de mitjan 2015. Per altra banda, la interconnexió elèctrica amb l’Estat francès també està molt avançada.

Expropiacions a Sant Gregori

Fotografia de El Diari de Girona

Salvaguardar els interessos privats amb la força

Els positors a la línia s’han presentat a l’Ajuntament de Sant Gregori per manifestar-se, però agents dels Mossos no els han deixat acostar-s’hi. Un fort desplegament de la policia autonòmica ha barrat tots els punts d’accés fins a la sala del centre cívic on s’han fet les signatures.

Els agents dels Mossos d’Esquadra han custodiat els tècnics de Red Eléctrica en un vehicle policial fins a les portes del mateix centre cívic, i han impedit que un gruix de concentrats que s’oposen a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) s’acostessin a l’espai.

Indignació per l’actuació contra els opositors

Jordi Navarro, regidor de la CUP a Girona, ha destacat que “Aquest migdia, a Sant Gregori la Policia ens ha tractat com delinqüents comuns i ha impedit que exercissim lliurement el nostre dret a manifestar-nos.”

El portaveu de la CUP ha assenyalat que “La MAT avança i la destrucció del territori ja s’ha consumat davant dels nostres ulls, que amb impotència contemplen un paisatge devastat en mans de REE. 10 anys de lluita incombustible de la ma de la Plataforma No a la MAT potser no han servit per aturar els interessos de les grans elèctriques però si per demostrar que l’amor a la terra bull amb força a les comarques gironines.”

Els Mossos d'Esquadra vigilen els opositors a la MAT, que es volien acostar on s'estaven signant les actes d'expropiació. (horitzontal)

Foto: ACN

Article Llibertat.cat

Article El Diari de Girona

Article El Punt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s