Ja hi ha data per a les actes d’ocupació i expropiació forçosa de finques afectades per la MAT

furgoneta expropiacions REE Sant HilariFurgoneta on REE va haver de realitzar les actes d’ocupació a Sant Hilari. 20/11/07

El Gobierno de España, acaba d’enviar als ajuntaments afectats, la convocatòria per l’aixecament de les actes prèvies d’ocupació de les finques afectades pel projecte d’execució de la línia elèctrica de 400 kv “Bescanó-Ramis-Santa Llogaia” i la compactació amb les línies existents “Vic-Juià de 220 kv” i “Juià-Figueres” de 132 kv.

Aquesta convocatòria va adreçada a tots aquells titulars de finques afectades per la MAT que no han arribat a un acord amb Red Eléctrica de España, perquè aquesta empresa pugui contruir la MAT en la seva finca. Recordem que aquest procediment està emparat per l’article 52 de la llei espanyola d’expropiació forçosa de 16 de desembre de 1954. L’expropiació forçosa és una institució jurídica mitjançant la qual, basant-se en una causa d’interés públic, la llei concedeix a l’administració la potestat de poder privar imperativament als particulars del dret de propietat o, en general, dels drets o interessos legítims de què són titulars, previ pagament d’una indemnització.

Les actes d’ocupació es celebraran els dies 10, 11 i 12 de desembre de 2013 als respectius ajuntaments (veure document adjunt).

A partir de l’acta d’ocupació, tant si els propietaris volen com si no, ja poden començar les obres en aquestes finques afectades malgrat hi hagin contenciosos interposats, infinitud d’irregularitats  i vulneració sistemàtica de l’acord Generalitat i ajuntaments sobre les distàncies de seguretat.  Caldrà veure quin és el paper de la Generalitat davant la vulneració d’un acord que ella mateixa va imposar com a condició necessària per a construir aquesta línia i variar-ne el traçat.

En el primer tram de la MAT, entre Sentmenat i Bescanó, diversos ajuntaments, per mostrar el seu desacord, van negar-se a cedir els edificis municipals, per a la celebració les actes d’ocupació per part de REE.

Acta ocupació i llistat expropiats BOE-B-2013-41509

expropiacio centelles

REE fa l’acta ocupació a Centelles dins d’un camió

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s