Últimes notícies sobre la resistència de la Masia ocupada – Comunicats de la gent que okupa Mas Castelló

Dissabte 19 d’octubre de 2013

HAN DESALLOTJAT MAS CASTELLÓ, PÈRO SEGUIM LLUITANT!

Mas Castelló va ser ocupat al finalitzar l’acampada contra la M.A.T. i el món que la necessita, per donar continuïtat a aquesta lluita. El Mas ha sigut desallotjat la matinada del dimecres 16 d’octubre amb un important dispositiu policial. Encara que no hagi sigut massa el temps que hi hem estat, Mas Castelló ha sigut lloc de trobada, de reflexió i espai col·lectiu de lluita contra aquest projecte destructiu, per moltíssimes persones de tot arreu; en un moment decisiu per la construcció de l’últim tram que connectaria França amb la Península Ibèrica. Arrel del desallotjament hi ha 6 persones que tenen citació per anar a declarar el proper 11 de novembre, acusades d’usurpació i possiblement de sedició. El mateix dia del desallotjament van ser detingudes 3 veïnes de la zona que s’acostaren al Mas per donar suport. A la tarda van ser posades a disposició judicial i deixades en llibertat, acusades de delictes de danys, coaccions i deslluïment de béns immobles.

Entenem la M.A.T. no únicament com un problema local ja que té uns efectes molt més amplis, per exemple amb l’estreta relació amb la indústria de l’energia nuclear. Perquè la M.A.T. no ve regida per uns interessos de la població sinó pels d’unes empreses amb lucres econòmics, en aquest cas destaca Red Elèctrica Española. Per nosaltres aquest macro projecte és una peça necessària pel progrés de la classe dominant, per perpetuar la societat capitalista. Per això, la nostra lluita va més enllà d’obstaculitzar la construcció de la línia de Molt Alta Tensió i entenem que la repressió forma part de la Dominació, la nostra resposta a la massiva intimidació policial i a la repressió no pot ser retrocedir, sinó, seguir organitzant-nos i donar suport d’una manera més contundent, tant amb aquesta com en totes les lluites contra qualsevol imposició.

Solidaritat amb les que lluiten contra els projectes nocius dels poderosos a tot el món!

No volem la M.A.T, no volem NUCLEARS, no volem que ens gobernin!

Encara que ens hagin fet fora de Mas Castelló,

SEGUIREM LLUITANT DES DE TOT ARREU!

Comunicat de la gent que okupava Mas Castelló. Crònica del desallotjament

MAS CASTELLÓ HA SIGUT DESALLOTJAT

Avui dimecres 16 d’octubre, a dos quarts de set alhora que colpejaven la porta principal de la masia, accedien a l’interior pujant amb una escala i trencant una finestra del menjador. Ens van retenir en una habitació i van registrar tota la casa. La brigada d’informació s’han endut material (fanzines, un ordinador, mòbils, eines…) Una persona ha rebut cops al cap mentre intentava protegir al seu gos de la policia.

Hem contat més de 10 furgonetes  de mossos.

Sis persones estem citades per declarar a Figueres l’11 de Novembre, acusades d’usurpació i possiblement sedició, segons l’atestat judicial.

Dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 18 h

Les tres persones detingudes ja estan en llibertat.

Us mantindrem informats.

Dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 16.15h

Les tres persones detingudes a Mas Castelló, sembla que no passaran la nit a comissaria i que al llarg d’aquesta tarda passaran a disposició judicial a Figueres, i posteriorment quedaran en llibertat.

Us mantindrem informats.

Dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 14 h

En relació amb el desallotjament que s’ha produït aquest matí a Mas Castelló, podem confirmar que han detingut a tres persones i les han portat a la comissaria de Figueres.

S’estan reunint gent a Kan Kolmo per organitzar el suport. Estigueu atents a les convocatòries immediates!

Dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 11 h

Acaben de desallotjar Mas Castelló! Molts efectius dels mossos d’esquadra que s’han emportat els qui hi estaven  a dins de la casa cap a la comissaria de Figueres. Encara hi han dispositius dels mossos a la casa okupa de Mas Castelló, suposadament retirant material.

Us mantindrem informats!

Dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 10 h

Sembla que els mossos estan desallotjant Mas Castelló… Us mantindrem informats.

Lunes 24 septiembre – 5 NoMAT vs 28 policias

5 NO MAT VS 28 POLICIAS

A las 12 del mediodía un voluntarioso y testarudo vecino armado de una bandera NO MAT, decidió quedarse a observar desde la carretera los obrero intentos a construir las bases de una futura torre de la Monstruosa Alta Tensión…la fortuita cercanía a Mas Castelló, hizo posible enterarnos de su audaz presencia, y armados de banderas NO MAT nos acercamos para apoyarlo, decidiendo pero bloquear el paso de acceso de la obra a las maquina…una media hora mas tarde decidieron apuntarse al bloqueo 3 furgones y dos patrol de Mossos acompañados por dos 4×4 de EULEN (empresa encargada de la seguridad de las obras y su maquinaria). El grupo de NO MAT fue apartado, identificado y registrado.

Fue una gran sorpresa para nosotras y un placer conocer al solitario NO MAT valorando como victoria este pequeño momento de lucha!!

Ayer éramos 5, que mañana seamos 10!!

OS ESPERAMOS EN LAS OBRAS!!!

Mas Castelló Resiste.

Actualizacions des de la masia okupada 8 de setembre de 2013

Avui es conclouen els dos dies d’activitats a la masia okupada i voltants.

Dissabte, un petit grup ha marxat fins a la obres d’una de les torres. La massiva i inútil presència policial de furgonetes d’antiavalots i policia secreta no ha passat desapercebuda i ha molestat i intimidat veïns de la zona, mobilitzant les furgonetes d’antiavalots, els patrols de secretes i fins a l’helicòpter per a una simple caminada al bosc !

Tanmateix tota aquesta incòmoda presència seguim amb els nostres plans i conviccions, caminem i vam parlar amb veïns sobre aquesta megainfraestructura i els seus impactes; per acabar després, gaudint en bona companyia, d’un àpat deliciós i d’una tarda profitosa, donant-li forma i vida al nou espai alliberat.

Diumenge, hi va haver un esmorzar al carrer a Bàscara, a la qual s’han acostat molts veïns del poble, on s’han distribuït centenars d’octavetes contrainformatives sobre la MAT i el món que la necessita a la gent i als cotxes.

Després, de tornada a la masia, vam menjar i va fer després un taller pràctic sobre l’ús d’imants i el fer servir d’hidrogen per baixar el consum dels cotxes i sobre l’ús d’oli de cuina reciclat com a combustible per a vehicles dièsel i en alternativa al ús del petroli.

També es va començar a netejar una àrea darrere de la masia per fer una horta col · lectiva, i es van començar a plantar cols, enciams, porros i alls.

Convoquem una assemblea oberta per demà, dilluns 9 de setembre, a les 19:00h, per parlar de les activitats dels propers dos caps de setmana i sobre la continuació dels treballs de condicionament a la masia okupada.

Des de la masia, un missatge clar: aquí ens quedem, t’esperem i no ens quedarem amb els braços creuats!

Una setmana d’okupació

Us escrivim des de la masia okupada Mas Castelló, a prop de Orriols.

Seguint amb l’energia i la il·lusió que va sortir de l’acampada contra la MAT que es va fer a Fellines, hem okupat un espai per donar continuïtat a la lluita contra la MAT, generant un punt de trobada per compartir experiències de lluites i una vida en col·lectiu que escapa dels esquemes imposats per la societat de consum.

El llistat de les lluites en defensa del territori és molt extens: empresaris i multinacionals amb irresponsabilitats il·limitades volen construir tot tipus de infraestructures nocives, saquejant els pocs recursos naturals que queden i destruint irreparablement tot el que es troben al seu pas, en nom del benefici i de la seva malsana idea de progrés.

Durant aquestes setmanes, des de l’acampada fins a la okupacío, s’ha parlat  de  les lluites  en contra del TAV a Val de Susa (Itàlia) i a Euskal Herria, de la mineria a cel obert de la Laciana de León, del   macro-aeroport  de Notre-Dame de Landes  prop  de Nantes a França (ZAD), del THT (la MAT a França) i del sistema tecno-nuclear  a Normandia, de la mina d’or a Rosia Montana (Rumania), una batalla que la població acaba de guanyar després de dècades de lluita, les mobilitzacions contra les empreses petrolíferes que saquegen  i destrueixen la Amazona, de la línia de la Alta Tensió a la Vall d’Albaida (València), de l’intent de devastació  de la muntanya prop de Tsalonika, la mobilització a Granada contra la construcció de una circumval·lació/autopista.

Mas Castelló, que portava uns quants anys vuit i estava en un estat de complet abandonament, és un espai col·lectiu on totes poden aportar el que vulguin, idees, energia, ganes, dubtes. Aquesta ocupació no és un fi en si mateix, sinó un mitja per donar nous impulsos i reprendre la lluita contra la MAT, per connectar i participar de les altres lluites per la defensa del territori contra els macro projectes destructius i el món/societat que els sosté i necessita.

Volem que la casa s’ompli de vida i energies, que es construeixin tallers i es difonguin pràctiques per aprendre les unes de les altres, compartint coneixements i experiències, que es reconstrueixin els espais a mesura de les necessitats que trobarem juntes, per alliberar les nostres vides de la apatia regnant imposada amb codis i obligacions que mai hem volgut.

Seguim animades  per continuar aquest projecte i convidem a totes a passar per la masia i a participar.

Perquè la casa és per qui la viu, la respecta i la comparteix, per enfortir les nostres relacions de manera horitzontal, sense jerarquies ni líders o representants i unir llassos  més estrets reactivant les lluites per el territori amb més força i coratge.

“La casa è di chi l’abita è un vile chi lo ignora il tempo è dei filosofi la terra è di chi la lavora.”

Els okupants lliures i salvatges del Mas Castelló.

Teléfono de la Masia Okupada

Desde ayer tenemos un teléfono al cual llamar para tener informaciones sobre las proximas actividades y hacer directos telefónicos.

642408138

Última hora 3 de setembre a les 19:00 h

Les furgonetes d’antiavalots que estacionaven a la gasolinera a prop de la masia han marxat. Seguim les tasques per acondicionar la casa i convidem a tothom a baixar per aquí!

Okupa i Resisteix!

NO A LA MAT!!

Última hora 3 de setembre a les 12:00 h

Hemos pasado la noche, la situación esta tranquila alrededor de la casa.
La policía sigue gastando inútilmente dinero público para tener entre 3 y 6 furgonetas de antidisturbios aparcadas en la gasolinera tomando café y periódicamente dando vueltas e intimidando a los habitantes de la zona que quieren acercarse a la masia okupada.
La gente empieza a llegar a la masía para la jornada de acondicionamiento de la casa y todo empieza a tomar forma!
Os animamos todos a bajar a la masia okupada, esperamos un fin de semana lleno de iniciativas!

NO A LA MAT!

Últim comunicat de ahir 2 de setembre a les 11 de la nit

Escrivim des de dins de la masia okupada, vam seguir resistint després de diversos dies d’okupació.
Són les 11 de la nit i ja no queden policies assetjant l’okupa. Ja s’han anat les 5 furgonetes de la benzinera propera a la masia.
Avui hem tingut moments de tensió a la casa, envoltada de “maderos” però seguim aquí i endavant!
Demà, dimarts 3 setembre, s’obriran les portes als veïns i veïnes  i als  solidaris i solidaries  per arreglar la casa i compartir coneixements pràctics i experiències des de les 11:00.
Si pots, porta tot el que necessites per currar, compartir i cuinar, aquí necessitem de tot, excepte cous-cous i lleteres:
– material neteja: galledes, fregonas, escombres, lleixiu, etc.
– material per a construcció: taules, bigues, ferros de tot tipus, eines vàries, etc.
– taules, cadires, eina cuina, pancartes, canonades…
– tot el que pot ser útil!
La idea és moure l’acampada en la nova masia okupada per continuar la lluita contra la MAT i també compartir experiències de vida i de lluita en col·lectiu.
També us esperem en la reunió a les 19:00 que, des de matí, es mou a la masia okupada.
Per arribar, des de la N2, prop de la sortida 5 de l’autopista, seguir la direcció L’Escala fins a la benzinera i agafa el camí a la dreta. Al segon encreuament a la dreta i després recte fins a la casa, que es troba en els mapes com Mas Castelló.
Més enllà d’una casa, són possibilitats de lluita que s’obren!
Contra la MAT i el món que la necessita
Fins demà!

Notícia d’última hora 2 de setembre 13:00 h

La policia acaba de marxar dels voltans de la casa.

Animem a tothom a que vingui a donar suport!!

Necessitem gent!!

El mas Castelló continua lluitant contra la MAT!

NOMAT_torresmésalteshancaigut

Última hora; dilluns 2 de setembre a les 12:00 h

La casa resisteix. Es veuen 7 persones a la teulada.

Varies persones solidaries i veïns estan pels voltans de la casa.

Sembla ser que la policia espera l’ordre de desallotjament.

Per seguir, minut a minut: http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

Ara mateix, en directe per Radio Bronca

Just ara ens estan entrevistant en directe els companys i companyas de Radio Bronka.

Si voleu ascoltar l’entrevista cliqueu aquí: http://radiobronka.info/

Noves notícies des de la Masia… PERILL!!

Ens informen des del mas Castelló que hi han varies furgonetes dels mossos d’Escuadra al voltan de la casa i un tractor treient totes les barricades fetes per defensar’la.

Pot ser que hi hagi desallotjament en qualsevol moment.

Mas Castelló resisteix!!

Des de la teulada

Cinquè dia a casa okupada Contra la MAT i el món que ho necessita

Una alba preciosa des del sostre de la masia okupada, i seguim resistint. Cada vegada som més dins de la casa i la gent solidària es va apropant. El cous cous encara  no s’ha acabat, però ara mateix solament volem cafè!

Ahir va acabar tranquil, després d’una última visita dels mossos i el propietari de la casa. Va començar amb amenaces, però va acabar amb una identificació per a un suposat procés judicial.

Des d’aquí hi ha una vista fantaàtica i la zona sembla tranquil·la.

Començarem la jornada d’avui amb neteja i arranjaments a la casa, i les activitats de l’acampada i l’assemblea diaria de les 19:00h es traslladaran aquí.

Per descomptat, estàs convidat i convidada  a participar!

Finalment no hi ha detencions

Finalment, ja podem confirmar que  no hi ha hagut cap detenció.

Les 11 persones que es temia que se les haguessin endut a la comissaria han estat portades a un altre lloc per identificar-les i registrar-les. Després les han deixat marxar. Durant la tarda els mossos han aconseguit arribar a la casa e identificar a una persona. Contra aquesta persona suposem s’obrira un proces judicial, peró lo important es que no  han desallotjat la masia. per tant podem dir que el Mas Castelló resisteix i per tant les activitats de l’acampada es traslladan a aquesta masia.

Esteu atentes al que pugui passar aquestes hores ja pot ser es fagi un desallotajment express.

Darrera hora

De moment no es poden confirmar el nombre de detencions.

Per a més informació: http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

Detinguts a la Masia Ocupada

Ara mateix estan detenint a gent. És important la solidaritat de la gent. Des de fa una estona estan detenint a la gent solidaria que es troba pels voltants de la masia.

En tant que es tingui mes informació anirem informant.

És important la solidaridad de la gent!!

Com sabeu l’acampada continua viva!!

Per a més informació: http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

Comunicat de la gent que okupa la Masia de Mas Castelló:

Os escribimos desde el techo de la masia okupada acerca de Orriols (norte de  Girona) que lleva ocupada desde el jueves. Como finales de las jornadas que se hicieron en el pueblo de Cervià de Ter y para seguir con la acampada, hoy hemos abierto las puertas a los solidarios y a los vecinos  para que participen en la okupación y en la organización de los próximos  días.
Hace poco, han llegado varios furgones de los antidisturbios que han  empezado a tirar piedras y a desmontar las barricadas que los compañeros  solidarios habían construido a defensa de la casa.  Hasta ahora hay gente resistiendo en el tejado y otros aguantando las  barricadas.
Algunos que viven cerca de la masia se están acercando a la  ocupación mostrando solidaridad con los que se oponen activamente contra  el proyecto de la MAT.
Estamos en contacto telefónico constante con Radio Bronka, Radio  Contrabanda y Radio Blackout (Italia) para dar informaciones y  actualizaciones sobre el posible desalojo y la resistencia.
De momento la policía ha parado de tirar piedras.
Hemos parado de comer cous cous y estamos comiendo melón.
Seguimos resistiendo!

Més Info a: http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

Situació geogràfica de Mas Castelló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s