No a la Mat Selva farà una consulta pel dret a decidir la MAT i fomentarà donar-se de baixa de les elèctriques

Avui reunits en assemblea s’han ultimat els detalls de les properes mobilitzacions a les festes majors i també ha sorgit la proposta de realitzar una consulta als veïns de Riudarenes i Santa Coloma per poder exercir el dret a decidir sobre la MAT. 

Avui, com cada dimecres, ha tingut lloc l’assemblea de No a la MAT Selva a les 20 h a la biblioteca J. Vinyoli de Santa coloma de Farners. A l’ordre del dia no ha faltat fer referència a l’acte desmesurat dels Mossos d’Esquadra al grup de joves d’Orriols, fet al qual l’entitat de la Selva s’hi ha solidaritzat.

El primer punt de l’ordre del dia estava dedicat a ultimar les accions a l’aplec d’Argimont, a la Festa Major de Riudarenes i a la de Santa Coloma, a la Ruta de les Ermites i a la Festa de la Ratafia de Santa Coloma. S’han creat diferents comissions que realitzaran parades informatives amb recollida de signatures i donatius, i diferents tallers com el que es farà aquest dissabte al matí taller de confecció de pancartes a favor d’un “nou model energètic al nostre territori, no a la MAT”.

NOALAMATSELVA - 4-9-2013

Pel mes d’octubre ja s’estan preparant diferents concerts en benefici de la lluita antimat, una sortida popular familiar en una part traçat, una gran xerrada informativa  la població, una campanya per tal que els usuaris es canviïn de companyia com a mesura de pressió i de rebuig a la MAT…

Una de les que es presenta com a una de les principals accions de No a la MAT Selva és la realització d’una consulta popular pel dret a decidir sobre la MAT entre els veïns de Santa Coloma i Riudarenes recollit en el Conveni Internacional d’Arhus, que fa referència a l’accés a la informació, la participació del públic i accés a la justícia en temes de medi ambient i concretament en esteses elèctriques de 220 kV o més. Fins i tot, Mario Monti, mediador europeu per la MAT, va proposar fer una consulta popular sobre aquesta línia, que si que es va fer a la Catalunya Nord i que aquí s’ha vetat completament.

La propera trobada tindrà lloc el dia 18 de setembre a les 20 h a la biblioteca J. Vinyoli de Santa Coloma per seguir treballant per un nou model energètic al nostre territori, no a la MAT.

Més info a: http://noalamatselva.wordpress.com/2013/09/05/no-a-la-mat-selva-fara-una-consulta-pel-dret-a-decidir-la-mat-i-fomentara-donar-se-de-baixa-de-les-electriques/

Conveni d’Arhus

Notícia a El Punt Diari

Notícia a Llibertat.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s