Segon dia d’acampada

Ahir dissabte, coincidint amb el segon dia d’acampada, va tenir lloc diferents activitats i xerrades. Pel matí un grup es va mobilitzar per diferents localitats de la província de Girona, per difondre l’acampada i la causa principal d’aquesta; la defensa del territori afectat, en aquest cas, per la línia de Molt Alta Tensió (MAT).

fellines

A la tarda, tot i que el temps no acompanyava, va haver-hi dues xerrades molt interesants; la primera d’elles relacionades amb l’estat actual de la MAT, sobretot pel que fa a les obres del segon tram del traçat Bescanó – Santa Llogaia. També en aquesta primera xerrada es va informar del modus operandi de REE i les empreses subcontractes a l’hora d’iniciar les obres de fonamentació de les torres, així com del tema jurídic prèvi que “en un principi” i legalment s’ha de dur a terme. Tanmateix, es va parlar dels interessos econòmics relacionats sobretot amb l’exportació d’energia, així com, de les últimes autoritzacions, la nova llei que afecta a les renovables, i altres temes actuals i punyents.

Lògicament, i aprofitant el nombrós col·lectiu arribat de França (zona recordem també afectada pel traçat de la MAT), es va parlar de l’estat actual de tram de línia soterrada (Santa Llogaià – Baixàs) i, del perquè aquest tram és soterrat i el tram peninsular no. A partir d’aquest punt es va crear un petit debat molt interessant, i va quedar palès la visió que tenen els francesos adherits a la causa NON a la THT (Plataforma NO a la MAT de la Catalunya Nord).

La segona part, va comptar amb un especialista lligat al camp de la medicina, que ens va explicar els efectes que poden tenir sobre la salut humana els camps electromagnètics. Els estudis “desactualitzats de l’any 1997” de REE, els diferents mètodes de mesura d’aquests camps, els perjudicis epidemiològics lligats a aquest camps, les distàncies (metres) possibles per poder-hi viure-hi i la realitat en la que vivim actualment; posant un exemple de totes les radicacions electromagnètiques amb les que els humans convivim el dia a dia, són alguns dels temes que es varen tractar i debatre.

Aprofitem per informar-vos que avui continuem les xerrades a partir de 2/4 de 5 de la tarda, us animem a que hi vingueu i participeu de manera activa amb propostes, idees, experiències, tot el que pugueu aportar serà positiu,  fa falta gent com vosaltres!

Per a més información i com arribar-hi, cliqueu aquí. 

For more information i like to get, click here.

Pour plus d’informations j’aime faire, cliquez ici.

Weitere Informationen Ich mag zu bekommen, klicken Sie hier.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s